Zoals we in onze review van de Geforce GTX 670 videokaart al schreven, zijn partners van Nvidia bij deze goedkopere variant op basis van de GK104 videochip niet verplicht het referentie-ontwerp te eerbiedigen. Inno3D maakt hier goed gebruik van in zijn meest recente creatie, de iChill GTX 670 Ice Dragon, die op vrijwel alle vlakken afwijkt van Nvidia's referentiekaart.
Allereerst heeft Inno3D de standaard printplaat ingewisseld voor een zelfontworpen exemplaar voorzien van een 5+2-fase stroomvoorziening en die waarschijnlijk grotendeels op die van de GTX 680 is gebaseerd. Ook de GK104 'Kepler' videochip, die op de GTX 670 videokaart 1344 ingeschakelde rekeneenheden heeft, is niet ongemoeid gelaten. Zo is de core-kloksnelheid ruim 100 MHz opgekrikt tot 1020 MHz, wat zelfs iets hoger is dan de standaard frequentie van de GeForce GTX 680. De boost-snelheid is op 1100 MHz gezet, terwijl het 2 GB GDDR5-geheugen een effectieve snelheid van 6,2 GHz heeft, oftewel bijna 200 MHz meer dan standaard.
Dit grafische geweld gaat gepaard met een forse koeling die zowel in de lengte als hoogte aardig wat ruimte in beslag neemt. Inno3D heeft de koeler, die uit een aluminium blok met vijf heatpipes bestaat, gedoopt tot de HerculeZ 3000. Drie fans zorgen voor een stevige airflow over de gehele lengte van de videokaart. Deze constructie zou de temperatuur van de GPU weten te beperken tot zo'n 62 °C, waardoor er meer dan voldoende overklokmarge zou resteren. Zo is de kaart al tot snelheden van 1130/7600 MHz verhoogd, hoewel onbekend is of hiervoor dezelfde HerculeZ koeling is gebruikt. Een nadeeltje van het geheel is ten slotte dat het de ruimte van drie uitbreidingsslots in beslag neemt.
De Inno3D iChill GTX 670 Ice Dragon wordt van stroom voorzien door zowel een 6- als 8-pin PEG-connector. Monitoren aansluiten kan via tweemaal DVI, HDMI en DisplayPort. De kaart gaat in China voor 3099 Yuan over de toonbank, het equivalent van ongeveer €380. Of de fabrikant ook van plan is deze iChill uitvoering van de GeForce GTX 670 naar Europa te brengen, is vooralsnog onbekend.
Afbeeldingen via WccfTech
Bron: WccfTech