Review: RedMagic 7S Pro. De allersnelste Android-telefoon?

Inhoudsopgave
  1. 1. Inleiding
  2. 2. Snapdragon 8+ gen 1
  3. 3. Gemaakt voor gamers
  4. 4. Benchmarks: Geekbench 5 Compute
  5. 5. Benchmarks: Geekbench 5 Single-Core
  6. 6. Benchmarks: Geekbench 5 Multi-Core
  7. 7. Benchmarks: PCMark Android Work 3.0
  8. 8. Benchmarks: PCMark Android Storage 2.0
  9. 9. 3DMark Wild Life Extreme Stress Test (Stabiliteit)
  10. 10. 3DMark Wild Life Extreme Stress Test (Hoogste/Laagste)
  11. 11. Specificaties
  12. 12. Testfoto's
  13. 13. Conclusie

Gemaakt voor gamers

De RedMagic is gemaakt voor gamers; de vormgeving en de triggers maken duidelijk dat dit de doelgroep is. Dat betekent echter niet dat deze smartphone niet in de smaak kan vallen bij een ander publiek. Net zoals een gaminglaptop een prima keuze kan zijn als je op zoek bent naar een systeem om met zware software te werken, geldt dat ook voor deze telefoon. Als je meer doet dan mailen en surfen, kan dit best een interessante keuze zijn, ook al is het een telefoon die voor discussie zorgt als je hem op de tafel legt.

We schreven al dat de nieuwe Snapdragon net als zijn voorganger warm wordt. Voor RedMagic was dat reden om het koelsysteem nog eens tegen het licht te houden. Het fannetje draait net als bij de 7 Pro op 20.000 toeren per minuut en zorgt voor gezoem als het wordt geactiveerd. Net als veel gamingcomputers en
-accessoires is de fan voorzien van rgb; een leuke gimmick. RedMagic noemt het koelsysteem 'ICE 10.0'. Mocht het onvoldoende voor je zijn, dan biedt het merk ook nog een externe ventilator aan.


De fan is kenmerkend voor deze telefoon.

De nieuwe telefoon heeft net als de 7 Pro een 6,6 inch groot oledscherm met 2400x1080 pixels en een verversingssnelheid van 120Hz. We meten een keurige kleurechtheid en een maximale helderheid van 700nits. Kortom, dit is een prima scherm. De telefoon is voorzien van een 5200mAh krachtige accu en kan maximaal met 65W laden. Draadloos laden behoort niet tot de mogelijkheden. Met de meegeleverde lader is de accu in een half uurtje weer helemaal vol. De telefoon is iets zuiniger dan de vorige versie. Waar de 7 Pro met de Snapdragon 8 gen 1 het in PCMark Android negen en een half uur volhoudt, haalt de 7S met de Snapdragon 8+ gen 1 tien en een half uur. Ondanks de veel snellere processor zet hij op dit aspect dus een uitstekende prestatie neer.

Waar je het bij de meeste telefoons moet doen met een USB-C-aansluiting en de bedrade hoofdtelefoonaansluiting is verdwenen, doet RedMagic niet mee aan die trend. Je kunt dus gewoon je vertrouwde headset opzetten en aan de slag gaan. De telefoon is voorzien van een vingerafdruklezer en ook kan hij je hartslag meten.


Je kunt probleemloos je vertrouwde headset aansluiten.

Mocht je geen headset willen gebruiken, dan kun je ook via de speakers luisteren. Die zijn relatief krachtig, maar ondanks de DTS-techniek klinken ze niet echt lekker. De telefoon heeft in totaal drie microfoons aan boord.

Hoewel deze telefoon minder is gericht op fotografie heeft RedMagic toch drie camera's aan de achterkant gemonteerd, met respectievelijk 64, 8 en 2 megapixel. Hoewel de sensors best aardige plaatjes weten te realiseren, merk je wel dat de camera's wat moeite hebben met stabilisatie. Aan de voorkant vind je een 16-megapixelselfiecamera.

De 7S Pro wordt in drie uitvoeringen verkocht. De instapversie heeft 12GB werkgeheugen en 256GB opslagruimte. De twee luxere uitvoeringen zijn voorzien van 18GB werkgeheugen en hebben 512GB opslagcapaciteit. De telefoon biedt ruimte voor twee nanosims. Uiteraard is 5G ingebouwd, en dat geldt ook voor Wi-Fi 6 en Bluetooth 5.2.

Advertentie
0