Techniek van de Meeting Owl 3
De techniek van de Owl 3 is voor een deel dus vergelijkbaar met die van zijn voorganger. Ook deze variant levert beelden in full hd (1080p). Het verschil is dat je deze variant kunt aansluiten via USB-C; bij de voorganger deed je dat nog via micro-USB. De technische basis bestaat uit een 360-gradencamera die wordt gecombineerd met een Snapdragon 605-soc van Qualcomm.
Je sluit de uil dus via USB-C aan op een pc. Aan de kant van de computer kan het natuurlijk ook de A-versie zijn, maar in de doos wordt een C-naar-C-kabel meegeleverd. De aansluitingen vind je aan de onderzijde. Dat geeft je de mogelijkheid om de bekabeling netjes weg te werken als je de uil vast opstelt in een ruimte.
De voedings- en USB-C-aansluiting vind je onderop.
Onderop zitten knopjes om de microfoon uit te schakelen, het volume aan te passen en de camera-instelling te wijzigen, van een combinatie van beelden naar een totaalbeeld. We hebben de uil met verschillende vergadertoepassingen getest: Zoom, Teams en Google Meet. Mocht je een ander platform gebruiken, dan is het slim om van te voren even te testen voordat je de uil bij een echte vergadering gaat gebruiken.
De beeldkwaliteit zal voor de meeste vergaderingen voldoen. De sprekers komen goed in beeld en het totaalbeeld is prettig om een goed overzicht over de bijeenkomst te houden. Ook de geluidskwaliteit van de ingebouwde luidspreker is goed.
Een kleine uil met referentiekaart en QR-code vind je in de doos.
De vorige versie van de Meeting Owl had een nadeel. Het was de bedoeling dat je hem in het midden van de vergadertafel opstelde. De camera en de microfoons bevinden zich dan dus ook op die positie. Hoewel dat in veel gevallen goed werkt, is dat zeker bij grotere tafels met meer dan zes aanwezigen niet ideaal. Het in beeld brengen gaat dan nog net, maar de reikwijdte van de ingebouwde microfoons schiet tekort.
Owl Labs heeft dit probleem opgelost door een externe microfoon op de markt te brengen die je aan kunt sluiten op de uil. Hiervoor heeft het merk een micro-HDMI-aansluiting gebruikt die je achter een dopje in de onderrand van de uil terug kunt vinden. Om de extra microfoon goed te laten werken, moet je hem minimaal anderhalve meter van de uil plaatsen. Goedkoop is deze uitbreiding niet: hij kost rond de 300 euro.
De extra microfoon van de Meeting Owl 3.
De Meeting Owl 3 heeft een aantal functies die je op het apparaat kunt instellen. Daarvoor heb je de Meeting Owl-app op je smartphone nodig. Dit is een opvallende keuze, want eigenlijk werk je vanaf je computer met het apparaat. De app laat je kiezen tussen de standaardmode waarbij de focus maar op één gebruiker is gericht, en de mode waarin de gehele ruimte en een aantal sprekers in beeld worden gebracht. Daarnaast kun je ervoor kiezen dat de uil de spreker volgt.
Je kunt de functies instellen via de app.
Soms zit je in een ruimte waarvan je een deel niet in beeld wil brengen. Dat deel kun je blokkeren in de app. Dit kan bijvoorbeeld handig zijn als je in een ruimte met glazen wanden zit en wilt voorkomen dat mensen die voorbijlopen in beeld worden gebracht.
1 besproken product
Vergelijk | Product | Prijs | |
---|---|---|---|
![]() |
OWL Meeting Owl 3
|
€ 999,008 winkels |