Aansluitingen
Aan de buitenkant vind je een beperkt aantal aansluitingen. USB-C ontbreekt, maar de vertrouwde A-versie is wel aanwezig. Daarvan zijn er drie aangebracht: eentje biedt USB 2.0-snelheid, de andere twee zijn vlotter en kunnen met maximaal 10Gbit/s communiceren. Een vaste netwerkaansluiting is er ook. Hij communiceert via een Realtek-chipje op maximaal 1Gbit/s.
De Liva biedt vast ethernet en HDMI.
Je kunt de Liva ook verbinden met een draadloos netwerk. Daarvoor beschikt deze mini over een AMD RZ616-chip. Dat is een hernoemde MediaTek MT7922 en geen slechte keuze, want hierdoor kun je de mini-pc zelfs koppelen aan een Wi-Fi 6E-netwerk. Deze module is net als het geheugen en het opslagmedium vastgesoldeerd op het moederbord.
De opslagcapaciteit kun je uitbreiden via MicroSD.
In ons testexemplaar was 128GB opslagcapaciteit aangebracht, in de vorm van een eMMC-module van Kingston. Deze Y29128 biedt wat minder hoge snelheden dan wat mogelijk is met een ssd. Tijdens onze tests bereikten we zo’n 200MB/s, wat meer dan voldoende is voor de meeste toepassingen die geschikt zijn voor het prestatieniveau van deze mini-computer. De module is vastgesoldeerd op het moederbord en kan dus niet makkelijk worden opgewaardeerd. Wel is het mogelijk om een MicroSD-kaartje in de Liva te stoppen of een externe schijf aan te sluiten. De meegeleverde voeding levert via een 'barrel plug' een vermogen van maximaal 36W.
Onderop vind je bevestigingspunten voor een VESA-plaat.
Onderop vind je twee bevestigingspunten waarop je de meegeleverde VESA-plaat kunt bevestigen. Daarmee kun je de Liva vervolgens achterop een scherm monteren.