Review: Google Pixel Tablet. Een tablet, maar dan anders

Inhoudsopgave
  1. 1. Inleiding
  2. 2. Een tablet, maar dan anders
  3. 3. Docken en camera’s
  4. 4. Benchmarks: Geekbench 5 Single-Core
  5. 5. Benchmarks: Geekbench 5 Multi-Core
  6. 6. Benchmarks: Geekbench 5 Compute
  7. 7. Benchmarks: Geekbench 6 Single-Core
  8. 8. Benchmarks: Geekbench 6 Multi-Core
  9. 9. Benchmarks: Geekbench 6 Compute
  10. 10. Benchmarks: 3DMark Wild Life Extreme 
  11. 11. Benchmarks: 3DMark Wild Life (Stabiliteit)
  12. 12. Benchmarks: PCMark for Work 3.0
  13. 13. Benchmarks: PCMark for Android Storage 2.0
  14. 14. Testfoto's
  15. 15. Specificaties
  16. 16. Conclusie

Inleiding

De tabletmarkt wordt gedomineerd door Apple. Dit merk, dat deze markt heeft opgebouwd met de iPad, beschikt nog steeds over het grootste marktaandeel. Toch proberen andere merken wat van die dominante positie af te snoepen. Vandaag presenteert Google de Pixel Tablet, een tablet waarmee het bedrijf duidelijk op een andere manier naar deze markt kijkt dan de overige spelers.

Google heeft met de Pixel-lijn een behoorlijke schare fans vergaard. De relatief cleane Android-omgeving en de regelmatige ‘feature drops’ waarmee extra functionaliteit wordt toegevoegd, maken de telefoons van het merk over het algemeen een slimme keuze voor wie op zoek is naar een Android-toestel. Ook levert het bedrijf voor een behoorlijk lange periode veiligheidsupdates en upgrades van het OS, wat de aanschaf van een Pixel-toestel ook een slimme investering kan maken. De Pixel-producten zijn inmiddels ongeveer een jaar beschikbaar op de Nederlandse markt. De telefoons en oortjes zijn prima producten, maar het gaat wat ver om te zeggen dat ze erg afwijken van concurrerende modellen.

De Pixel Tablet heeft veel eigenschappen die we kennen van de telefoons van Google. Ook hier wordt de eigen Tensor G2-soc toegepast. Feitelijk is de tablet een grote Pixel-telefoon - maar dan wel een hele grote. Het scherm meet 10,95 inch en telt 1600x2560 pixels. Het is een helder scherm; we meten 500 nits. Dat zou in theorie betekenen dat de soc zijn warmte goed kwijt kan. We geven een kleine spoiler: dit blijkt niet helemaal het geval. Uit onze tests blijkt dat de G2 best een heethoofd is; na verloop van tijd schroeft hij zijn eigen prestaties terug om te voorkomen dat de tablet vastloopt.

Advertentie
0