Techniek
De muis is dus op drie manieren met je computer te koppelen, maar daar blijft het niet bij. Als je de muis bekijkt, zie je aan de linkerkant een flink aantal knoppen. Die zijn prettig als je de muis rechts gebruikt. In dat geval kun je immers met je duim macro’s aanroepen. Dat is heel handig als je een complexe game speelt waarin tal van ingewikkelde toetsencombinaties worden gebruikt. Doordat je vingers niet meer naar het toetsenbord hoeven te gaan, win je veel tijd.
Het leuke hiervan is dat het natuurlijk niet alleen handig kan zijn in games, maar ook in allerlei andere toepassingen. Moet je regelmatig dezelfde tekstregels voor je werk gebruiken of ben je bijvoorbeeld programmeur, dan kun je deze functionaliteit ook gebruiken. Daarbij moet je natuurlijk wel onthouden wat er onder de in totaal twaalf toetsen precies is opgeslagen. Eigenlijk zou iCue een makkelijk overzichtje voor je moeten kunnen maken, als een soort reminder. Het paneeltje met twaalf toetsen kun je met behulp van een meegeleverde inbussleutel op de gewenste positie zetten. Er is ongeveer een centimeter schuifruimte.
Ook de knoppen bovenop kun je eigen instellingen geven, al zal het in de meeste gevallen bij de klassieke functies blijven. De knop in het midden kun je gebruiken om in de resolutie van de sensor te schakelen. Corsair heeft de eigen Marksman-sensor met 26.000 dpi ingebouwd. Je kunt hem in stappen van 1dpi instellen in de software. In totaal kun je daarbij tussen zes stappen schakelen.
De sensor is nauwkeurig. In de iCue-software vind je een kalibratiemogelijkheid om de muis goed af te stemmen op het oppervlak waarop je hem gebruikt. De pollingrate bedraagt via usb en de eigen draadloze ontvanger maximaal 2000Hz/ms. De muis biedt verder 650 ips en kan tot 50G acceleratie aan. Dat betekent kort gezegd dat supersnelle moves geen probleem zijn, wat goed is te merken tijdens het gamen.