Review: Dyson Zone hoofdtelefoon met luchtfilter. Frisse lucht, rust en muziek komen samen

Inhoudsopgave
  1. 1. Inleiding
  2. 2. Aan de slag
  3. 3. Hoe klinkt het?
  4. 4. App
  5. 5. Specificaties
  6. 6. Conclusie

Inleiding

Dyson is misschien wel een van de meest bijzondere techbedrijven van dit moment. Het is groot geworden met apparatuur voor haarstyling, stofzuigers en ventilators en blijft langzaam maar zeker groeien. Naast de ontwikkeling van producten richt het zich op de ontwikkeling van mensen. Zo heeft het bedrijf een eigen universiteit in het bij Bristol gelegen Malmesbury.

Uit dit bedrijf ontspruiten tal van nieuwe producten. Zo heeft het zelfs enige tijd gewerkt aan de ontwikkeling van een auto. Onlangs begaf het bedrijf zich in een nieuw segment: audio. De Dyson Zone is een hoofdtelefoon met een masker dat je voorziet van frisse lucht. Wij hebben hem getest en delen onze bevindingen met je in dit artikel.

De Dyson Zone is een opmerkelijk product. Dat geldt niet alleen voor het uiterlijk, maar ook voor de prijs. Hij kost 699 euro. Daarmee zit je direct in een relatief hoog segment, waarin bijvoorbeeld ook de eveneens dure Apple Airpods Max zich bevinden. Het is een model dat over je oren wordt gedragen en voorzien is van flinke oorschelpen. De zilverkleur doet denken aan een retrodesign. Het kenmerkende blauw van Dyson maakt hem moderner. De gaatjes van de oorschelpen zorgen voor de aanvoer van lucht die naar je mond geblazen kan worden als je het masker voor je neus en mond hebt.



De luxe versie in 'Pruisisch' blauw met goud wordt met meer accessoires geleverd.

Dyson heeft de hoofdtelefoon zelf ontwikkeld en niet rechtstreeks een referentie-ontwerp van een chipfabrikant aangepast. Dat zie je onder andere aan de plaats van de accu’s. Die bevinden zich niet in de oorschelpen, maar in de hoofdband. Als je hem in de luxe editie aanschaft, krijg je er een vrij forse case bij waarin je de hoofdtelefoon, het masker en de accessoires kunt opbergen.


De drie versies van de Zone.

Naast die case vind je in de doos natuurlijk de hoofdtelefoon, een USB-C-kabel en een analoge audiokabel. Bij de duurdere versie worden ook twee sets met filters meegeleverd. De filters worden per twee voor twintig euro verkocht. Naast luchtfilter- en geluidafspeelmogelijkheden biedt de hoofdtelefoon ruisonderdrukking waarmee je je even kunt onttrekken aan het lawaai om je heen. Ideaal om thuis, op kantoor of onderweg rust te creëren.

Advertentie
0