Familiehart
De telefoon heeft de Exynos 2200-chip aan boord. Althans, in de Europese markt, want in de Verenigde Staten wordt hij geleverd met de inmiddels aardig bejaarde Snapdragon 8 Gen 1 van Qualcomm. Die Exynos 2200 was ook aanwezig in de oude Galaxy S22 en S22+. Bij het testen van andere telefoons die deze soc huisvesten, vielen we niet direct van onze stoel door de geleverde snelheid.
Dat laatste doen we in dit geval wel een beetje bij de prestaties van de accu. Die meet slechts 4500mAh, een capaciteit die zo’n tien procent kleiner is dan wat we gemiddeld aantreffen. Desondanks weet de S23 FE het bij onze test met PCMark for Android Work 3.0 - bij een helderheid van 200 nits - 13 uur volcontinu vol te houden. Dat iets langer dan de gemiddelde werktijd van 12,5 uur.
Als we naar de afmetingen van de telefoon kijken, zien we dat hij niet de lichtste, maar ook niet de zwaarste is. Hij weegt 209 gram, dus je hebt best wat in de hand. Het scherm heeft een refreshrate van 120Hz, telt 2340x1080 pixels en is gebaseerd op een amoledpaneel. Dat paneel komt, net als de flashchips en soc, uit een van de vele eigen fabrieken van Samsung.
De telefoon biedt verder voldoende communicatiemogelijkheden, met Wi-Fi 6E, Bluetooth 5.3 en natuurlijk 5G. Dat zorgt voor een complete range aan mogelijkheden.
Qua cameratechniek heeft Samsung gekozen voor een 10-megapixelsensor aan de voorkant en drie sensors met respectievelijk 50, 8 en 12 megapixels aan de achterkant. De telefoon wordt geleverd met Android 14. Samsung belooft vier Android-updates en vijf jaar veiligheidsupdates. Keurig!