Kärna Razer Boomslang 1000 dpi en 2000 dpi Test

Inhoudsopgave
  1. 1. Inleiding
  2. 2. Installatie en gebruik
  3. 3. Conclusie

Conclusie

De Razer Boomslang doet het dus in de games waarvoor hij uiteindelijk ontworpen is, bovengemiddeld goed. Je hebt, als je een Razer Boomslang bezit, een behoorlijk voordeel ten opzichte van spelers die het met een ‘gewone’ muis moeten doen.

Toch is het niet alleen goud wat er blinkt. Op de verkeerde ondergrond kan het nog steeds zo zijn dat het muisballetje doorslipt, of zelfs vies word. Deze nadelen heb je niet met een willekeurige optische muis. Dit kan toch een rol van betekenis spelen.

De muis werkt ook goed in 2D-applicaties, en verhalen die je hoort over mensen met twee muizen (een 'normale' voor Windows applicaties en een Razer Boomslang voor games) vind ik persoonlijk overdreven. Wel is het zo dat de Razer Boomslang wat krampachtiger moet worden vastgehouden dan normale muizen, zodat de ergonomie uiteraard niet helemaal optimaal is.

Voor de Razer Boomslang 1000 dpi betaal je gemiddeld Fl. 130 (EURO 59) in de Nederlandse winkels en de 2000 dpi variant kost al snel Fl. 200 (EURO 91). Het verschil tussen de 1000 dpi versie en de 2000 dpi versie is in principe merkbaar, toch vind ik het prijsverschil tussen de twee te groot om deze geringe prestatiewinst te rechtvaardigen. Alleen de echte die-hard, waarvoor alleen het beste goed genoeg is, moet voor de Razer Boomslang 2000 dpi gaan. Voor het merendeel van de gamers heeft de 1000 dpi versie ook al meer dan genoeg te bieden.

Omdat dit naar mijn mening een uniek product is, dat naast zijn oorspronkelijke doeleinde ook nog eens zeer goed mee kan in applicaties waarvoor hij eigenlijk niet is ontworpen, krijgt de Razer Boomslang 1000 dpi een Hardwareinfo Silver Award.
 


Karna Razer Boomslang 1000 dpi

Meer informatie over de Razer Boomslang muizen kunt u krijgen bij distributeur Hastec. (http://www.hastec.nl/ / 050-5472200)

Advertentie
0