Kärna Razer Boomslang 1000 dpi en 2000 dpi Test

Inhoudsopgave
  1. 1. Inleiding
  2. 2. Installatie en gebruik
  3. 3. Conclusie

Inleiding

Een onmisbaar stukje hardware op elke PC is de muis. In deze review van Hardwareinfo.net worden een tweetal muizen aan de tand gevoeld, die in ieder geval op één punt wezenlijk verschillen van de ‘rest’ van de muizen die de computerwereld bevolken. Dit tweetal is namelijk speciaal ontworpen om optimaal te presteren in games. Het gaat hier om de Razer Boomslang muizen van het bedrijf Kärna. De Boomslang muizen bestaan in twee uitvoeringen: één met een nauwkeurigheid van 1000 dpi en één met een nauwkeurigheid van 2000 dpi. Ter vergelijk: 'normale' muizen hebben een nauwkeurigheid van slechts rond de 400 dpi.

De Razer Boomslang 1000dpi en 2000dpi worden geleverd in een erg stoer uitziend blik. Als daar vervolgens de deksel vanaf wordt gehaald komt het beest bloot te liggen: in een oogopslag zie je dat dit niet zomaar een muis is. Het eerste wat aan de Razer boomslang opvalt is het formaat. Deze muizen zijn een stukje groter dan de gemiddelde muis, ook zijn de knoppen boven op de muis een stuk groter dan gemiddeld. Deze grootte en het gebruikte rubber, zorgen ervoor dat de gamers tijdens de zware actie niet met zijn vingers van de knoppen af kan schieten. Buiten de twee knoppen bovenop, bieden de Boomslang muizen nog een scroll-wieltje (in 3D games bijvoorbeeld gebruikt om wapens te selecteren) en een derde en vierde knop, die zo in de zijkant van de muis zijn weggewerkt dat ze eenvoudig gebruikt kunnen worden door de duim en de pink. Op die manier kun je met iedere vinger van de hand een knop of het scrollwieltje bedienen, zodat je tijdens het gebruik je vingers niet meer hoeft te verplaatsen. Het scroll-wieltje is erg gevoelig, zodat er snel mee gewerkt kan worden.

Als vervolgens aan de onderkant van de muis wordt gekeken, zie je dat het bekende muisballetje nog steeds aanwezig is. Aan de ene kant is dit verwonderlijk, optisch is in deze tijd immers het toverwoord. Aan de andere kant is het logisch dat deze muis nog steeds van een muisbal gebruik maakt, een optische muis raakt namelijk een beetje de weg kwijt als er snelle rukken aan de muis worden gegeven. Dat is bijvoorbeeld bij 3D-shooters natuurlijk uit den boze, omdat de bekende virtuele raket er dan al lang voor heeft gezorgd, dat je in 1000 stukjes door het level ligt verspreid. Aan de onderkant van de muizen vinden we wel nog een zogenaamde ‘dust barrier’ die binnendringende stof moet voorkomen.

De 1000 dpi variant verschilt qua vorm en afmetingen niet van de 2000 dpi versie, wel is de kleur onder het doorzichtige plastic aan de bovenkant anders. Bij de 1000dpi versie is dit namelijk grijs, terwijl de 2000 dpi versie een groenige kleur herbergt. Kärna heeft dus wel begrepen dat vormgeving en verpakking bij dit soort producten erg belangrijk is, aangezien je al meteen het idee hebt, dat je iets moois in handen hebt.

Advertentie
0