Mitac Mio 528 Pocket PC 2002

Inhoudsopgave
  1. 1. Inleiding
  2. 2. De Mio 528
  3. 3. Meegeleverde software
  4. 4. Benchmarks
  5. 5. Vergelijkingstabel
  6. 6. Conclusie

Benchmarks

Om een uitspraak te kunnen doen over de prestaties van de Mio 528, is gebruik gemaakt van de benchmark VoBenchmark (geschikt voor het Pocket PC besturingssysteem). Allereerst iets over het gebruikte benchmark programma.

Het programma is onderverdeeld in vier onderdelen: CPU, graphics, memory en text. Het onderdeel CPU onderzoekt de performance van de CPU in de PDA en is weer verdeeld in twee subtests: floating point en integer berekeningen. 

Het onderdeel graphics neemt zowel de performance van de CPU als de gebruikte videodrivers onder de loep. Met behulp van verschillende soorten bitmaps wordt gemeten hoe snel een plaatje op het scherm kan worden weergegeven. Tevens wordt de performance gemeten aan de hand van enkele geometrische figuren. 

De geheugentest onderzoekt de prestaties van het interne geheugen. De test bestaat uit een aantal onderdelen zoals een allocation, fill en move-test. De allocation-test geeft een maat aan voor de snelheid waarmee de PDA geheugen kan reserveren en weer vrijgeven. De tests ‘fill’ en ‘move’ spreken voor zich en testen niets anders dan het vullen en verplaatsen van data in het interne geheugen.

Resultaten

Zoals in de bovenstaande grafieken te zien is, presteren de O2 XDA en de Mitac Mio 528 nagenoeg gelijk. Op enkele punten is de XDA net een tikkeltje beter, hetgeen binnen de betrouwbaarheidsgrenzen van de benchmark valt. 

Advertentie
0