Instellen
Als je de hardware eenmaal bij elkaar hebt, is het tijd om een en ander in te stellen. We geven hieronder per apparaat aan hoe je dat doet.
Om de TP-Link JetStream TL-SG3216 in te stellen, kun je twee routes bewandelen. De webinterface biedt de weg van de minste weerstand. In het scherm hieronder kun je dit instellen.
Bij ons wilde het op de een of andere manier niet lukken om de groep aan te maken via de webinterface. Gelukkig kun je het ook via de CLI doen. Op de switch zit een seriële consolepoort, waarvoor de kabel is meegeleverd, die je aansluit op een computer. Heeft je computer deze aansluiting niet, dan is er nog geen man overboord, want er zijn adapters te koop die een en ander omzetten naar USB. Om commando's te kunnen geven aan de switch, moet je een ssh/telnet-client hebben. TP-Link heeft het in de handleiding over HyperTerminal, dus dat hebben we gebruikt. Putty hebben we ook geprobeerd, maar dat lijkt niet te werken. Hieronder zie je wat we hebben ingevoerd in HyperTerminal om de switch te configureren.
Na de switch is het de beurt aan de Intel-netwerkaansluitingen/-chips. Om die goed in te stellen, ga je naar Apparaatbeheer en vervolgens naar Netwerkadapters. Daar dubbelklik je op een van de adapters die je samen wilt voegen. Je selecteert vervolgens het 'Teaming'-tabblad, waarna je op onderstaand scherm terechtkomt.
Selecteer hier 'New Team' en doorloop de wizard. Zorg ervoor dat je bij de laatste stap 802.3ad selecteert. Hieronder zie je de stappen van de wizard.
Stap 1:
Stap 2:
Stap 3:
Ten slotte stellen we de Asustor AS-604T in. Om dat te doen, ga je naar de webinterface van de NAS toe, waarna je op de 'Network'-pagina in het 'General'-tabblad de linkaggregatie instelt. Ook hier moet je bij de 'Aggregation Mode' kiezen voor 802.3ad.