Promovendi aan de universiteit van Berlijn hacken Tesla Autopilot en vinden een geheime 'Elon-Modus'

IT-experts uit Berlijn hebben in de automatische piloot-functie van Tesla weten te breken. De drie promovendi Niclas Kühnapfel, Christian Werling, en Hans-Niklas Jacob hebben hierbij gereedschap gebruikt ter waarde van slechts 600 euro. Eenmaal binnen waren ze in staat niet alleen een speciale 'Elon-modus' te ontdekken, maar kwamen ze ook bedrijfsgeheimen en privégegevens tegen op de Tesla-printplaat.

Het trio heeft de printplaat weten bemachtigen vanuit de VS via contacten aldaar. Volgens de drie mannen waren ze in staat bedrijfsgeheimen van Tesla bloot te leggen, omdat het mogelijk was om via de printplaat in te zien welke gegevens het bedrijf terugstuurt en gebruikt om de automatische piloot-AI te trainen. Ernstiger was de bevinding dat er nog privé gegevens van een eerdere eigenaar op de printplaat te vinden waren. In dit geval zou het gaan over een 'verwijderde' video van een Tesla die door de VS reist, hierbij was ook metadata te vinden, zodat de tijd en GPS-locatie achterhaald konden worden.

Een minder problematische, maar opvallende vondst was de zogenaamde 'Elon-modus'. Dit bevestigt dat deze modus in Tesla's te vinden was, nadat een hacker deze afgelopen zomer al had weten te activeren in zijn Tesla. Deze modus maakt het mogelijk om de auto autonoom te laten rijden, zonder dat de gebruiker constant handcontact moet houden met het stuur.


De meest recente uitvoering van de Autopilot printplaat, genaamd Hardware 4.

Overigens geven de bevindingen geen directe reden tot paniek. Het is alleen mogelijk deze gegevens te bemachtigen via fysieke toegang tot de printplaat. Dit betekent dat hierbij realistisch gezien een werkplaats of garage aan te pas moet komen om dit te bereiken. Het trio was met name verbaasd over hoe eenvoudig het was om de bedrijfsgeheimen van Tesla te bemachtigen. Dit is dan ook het grootste probleem voor Tesla, want dit maakt het voor concurrenten wel erg makkelijk om deze gegevens uit te lezen. Over het algemeen zou het niet slecht gesteld zijn met de beveiliging van Tesla, maar de printplaat is niet goed beveiligd tegen aanvallen met gebruik van spanningsstoringen, waarmee de promovendi het dus lukte om in te breken.

Bron: t3n

« Vorig bericht Volgend bericht »
0