Uiterlijk
Wanneer je de Zenfone 3 uit de doos haalt zie je gelijk dat ASUS haar best gedaan heeft om deze smartphone zo premium mogelijk er uit te laten zien. De behuizing van het toestel bestaat geheel uit glas dat bij elkaar gehouden wordt door een metalen frame waarover een gekleurde streep loopt. In het geval van onze zwarte versie, is de streep ook zwart of heel donker blauw. Het geheel ziet er keurig afgewerkt uit en maakt daardoor een degelijke indruk. De keuze voor glas maakt dat de telefoon er luxueus uitziet, maar heeft als nadeel dat de behuizing er snel vettig en bevlekt uitziet.
De 5,5 inch versie die wij testten heeft een scherm-toestel verhouding van 70,6 % en meet 152,4 x 78,1 x 9,1 mm (LxBxD). het geheel weegt net geen 156 gram en ligt door het ontbreken van gecurvde randen - die we de laatste tijd steeds vaker terug zien bij smartphones - wat anders in de hand. Of je dit als een voor- of nadeel ziet is geheel aan jou, wij merken het slechts op.
Aan de voorkant van het toestel valt op dat ASUS gekozen heeft voor fysieke touchtoetsen en niet voor de virtuele pop up Android toetsen die tegenwoordig gebruikelijk zijn. ASUS is overigens niet de enige fabrikant die hier voor kiest, ook Lenovo bijvoorbeeld heeft zijn Phab 2 Pro van dergelijke toetsen voorzien. De bezels zijn niet indrukwekkend smal aan de zijkanten en aan de boven- en onderkant spreken ze al helemaal niet tot de verbeelding, al is dat aan de onderkant deels te verklaren door de touchtoetsen. Aan de rechterzijde van het toestel vinden we de powertoets met daarboven de enkele volumeknop. Aan de linkerzijde treffen we de uitprikbare tray met twee simkaartsloten aan, waarvan je het tweede slot ook kan gebruiken om een microSD-kaartje in te plaatsen.
Onderop de ZenFone 3 is de een enkele speaker geplaatst die geluid produceert dat niet direct geschikt is voor het luisteren van muziek. Dat is op zich ook geen verrassing, aangezien dit bij het overgrote deel van de smartphones niet het geval is. Tevens vinden we hier de usb-c aansluiting waar je de meegeleverde lader met een maximaal vermogen van 10 W (5 V x 2 A) met de telefoon kan verbinden. Bovenop het toestel is een plek ingeruimd voor de 3,5 mm jack waar je je headphones op kan aansluiten. ASUS is zo symphatiek om een setje in-ear phones mee te leveren, die voorzien zijn van een simpele afstandbediening met een microfoon en een functieknop, maar niet van volumeregeling. Het geluid dat deze doppen produceren is verrassend goed: we kregen een behoorlijk vol en helder geluid te horen.
Tenslotte treffen we aan de achterzijde van het toestel een cameramodule die behoorlijk uit de behuizing steekt, iets dat we vandaag de dag niet vaak meer zien. De cameralens wordt geflankeerd door de dual-ledflitser met daaronder een vingerafdrukscanner. De vingerafdrukscanner heeft een ongebruikelijke rechthoekige vorm en werkt niet altijd even nauwkeurig. Dat is teleurstellend, omdat dit juist een onderdeel is dat bedoeld is om het leven aangenamer te maken. Zo stelt ASUS je in staat om de scanner voor meerdere acties te gebruiken, een concept waar we enthousiast over zijn. Zo kan je bijvoorbeeld wanneer de camera-app geopend is een foto nemen door je vinger te laten scannen, maar het is dan natuurlijk wel van belang dat de scanner snel en nauwkeurig werkt.
1 besproken product
Vergelijk | Product | Prijs | |
---|---|---|---|
![]() |
Asus ZenFone 3 5.5'' ZE552KL 64GB Black
|
Niet verkrijgbaar |