Uiterlijk en functionaliteit
Als je de HyperX Cloud Flight uit de doos gaat pakken, is het vermoedelijk het beste als je de originele Cloud nooit gezien hebt. Waar die in een imposante luxe verpakking uit het schuimrubber genomen moest worden, rust de Cloud Flight op een dunne plastic mal met vooral veel lucht eronder. In de doos treffen we verder een driepolige kabel aan voor analoog gebruik - zonder microfoon dus - en de usb-adapter met ingebouwde geluidskaart voor draadloos gebruik in combinatie met een pc (of een PS4). Daarnaast is er een laadkabel om de headset zelf op te laden.
De microfoon is afneembaar, je kunt de Cloud Flight dus ook gewoon gebruiken om bijvoorbeeld onderweg muziek te luisteren - alleen dan niet draadloos. De eigen propriëtaire verbinding is de enige draadloze interface, Bluetooth bijvoorbeeld is niet voorhanden. Dat is overigens de norm in draadloze gaming headsets, al mag daar wel eens iets aan veranderen.
De Cloud Flight zelf ziet er op een afstandje heel aardig uit, compact - bijna uit één stuk. Dat is natuurlijk niet zo, gelukkig kunnen de oorschelpen draaien en is de hoofdband verstelbaar. De oorschelpen draaien zelfs helemaal plat, zodat je hem om je nek kunt hangen zonder er bij elke hoofdbeweging mee in contact te komen.
Bekijken we de Flight nader, dan missen we wel de metalen onderdelen van de eerste Cloud-modellen en zelfs de Revolver, al bevatte die al meer plastic. De hoofdband is geheel met plastic omhuld, dat zeker bij gedraaide oorschelpen wat hoekig en scherp uitsteekt. De onderrand is gelukkig van zacht, met nepleer afgewerkt schuim, maar de bovenzijde maakt niet de oerdegelijk indruk die we me de originele Cloud associëren. Doorgaans buigen we de hoofdband ook even flink door om te zien hoe sterk die is; over de degelijkheid van de Flight maken we ons gezien het metalen binnenwerk geen zorgen, maar zo radicaal buigen als we met sommige andere headsets konden doen: dat deden we toch maar niet. Opmerkelijk genoeg is de Cloud Flight met net geen 300 gram de lichtste van alle HyperX headsets die we tot dusver hebben getest. Dat is bijzonder omdat er toch een batterij en wat extra elektronica in moet zitten.
Verplaatsen we de blik naar de oorkussens, dan hebben we daar weinig over te klagen. Weliswaar heb je niet de keuze tussen stoffen en neplederen exemplaren (alleen de tweede optie is voorhanden), het gebruikte schuim is prettig zacht en de kussens zijn voldoende groot om de oren te omvatten. Ze zijn voldoende dik dat de 50 mm speakers, die achter een relatief dunne stoffen laag schuilgaan, niet onaangenaam op je oren drukken. Aan de buitenkant van de oorschelpen treffen we rood verlichte HyperX logo's aan. Die verlichting kan je uitzetten of laten 'ademen' en dat zouden we eerlijk gezegd aanraden: Kingston zelf geeft al aan dat de maximale accuwerktijd van 30 uur afneemt naar 18 uur bij het ademende effect en bij continu branden van de leds houdt de accu het na 13 uur voor gezien.
Zoals gezegd is de microfoon afneembaar. Deze is gemonteerd op een verstelbare, geplastificeerde 'boom', en niet voorzien van een plofkap, zoals we bij de eerste Clouds zagen. Hij voelt wel lekker solide aan, en klikt goed vast in de linker oorschelp. Een schakelaar op die oorschelp dient als mute-functie voor de microfoon.
Op de headset vinden we verder een volumedraaiwiel (rechts) en aansluitingen voor een 3,5 mm koord voor bedraad gebruik (links). Op de linker oorschelp zit verder ook de micro-usb oplaadaansluiting en de aan/uit-knop, die doubleert voor het instellen van de led-verlichting.
Onder de streep komt de Cloud Flight goed over, maar wel wat plastic-achtig. Gezien de stevige vraagprijs hadden we een wat luxere uitstraling en/of leveringsomvang weten te waarderen. Bijvoorbeeld alternatieve, stoffen oorkussens, een foedraal om de headset in te bewaren, dat soort zaken missen we een beetje naast wat luxere materialen in de afwerking.
1 besproken product
Vergelijk | Product | Prijs | |
---|---|---|---|
![]() |
HyperX Cloud Flight Wireless
|
€ 99,005 winkels |