Opnemen in de praktijk 1
Het eigenlijke opnemen gebeurt via de opnameknop (roodgemaakt in bovenstaande afbeelding). Met de linkermuisknop wordt de One Touch Record gestart, waarbij de codec die op dat moment geselecteerd staat wordt gebruikt. Met de rechtermuisknop komt bovenstaand contextmenu tevoorschijn, waarin snel een aantal instellingen voor de opname kan worden geselecteerd.
De eigenlijke opname verliep op de test-PC buitengewoon soepel, zowel met de lagere kwaliteit VCD-instellingen als met de hoogste kwaliteit DVD-instellingen. Wanneer van de laatstgenoemde optie gebruikt wordt gemaakt is de beeldkwaliteit van de opnames werkelijk schitterend, vele malen beter dan een analoge VHS-opname. Tevens getest is de mogelijkheid op te nemen via de composiet-ingang (de videorecorder die werd gebruikt voor de test beschikte niet over een S-Video uitgang). Ook deze opname verliep probleemloos en in zeer goede kwaliteit. Digitaliseren van een kleine videocollectie is met de All-In-Wonder en meegeleverde MultiMedia software een fluitje van een cent.
Wel moet worden opgemerkt dat de Theater 200 chip beschikt over Macrovision beveiliging. Koopvideo's die met hetzelfde systeem zijn beveiligd zullen dus niet zonder meer gekopieerd kunnen worden. Dit is verder dan ook niet meegenomen in deze test.
TV-on-Demand ofwel: Timeshifting
Een van de mooiste mogelijkheden van televisie kijken op de PC heet Timeshifting. ATI noemt dit TV-on-Demand maar het komt op hetzelfde neer: tijdens het kijken drukt de gebruiker de hierboven in rood gemarkeerde knop in, waarna het icoon hierop verandert van een cirkel in een rechthoek. Dit om aan te geven dat op de achtergrond een opname is gestart. Vanaf dit moment kan de kijker op ieder gewenst moment de pauzeknop indrukken. Het beeld staat dan stil, maar de opname loopt door. Op deze manier kan je dus een onderbreking inlassen in bijvoorbeeld een film, terwijl die wordt uitgezonden. Wanneer de kijker weer verder wil kijken zorgt nog een druk op de pauzeknop ervoor dat het programma verder wordt vertoond, alleen nu uit de opgenomen "buffer" in plaats van "live".
Het duurt een fractie van een seconde voordat de software van ATI de opname start, maar wanneer deze eenmaal loopt merk je er als kijker niets van, afgezien van wat extra activiteit van de harde schijf. Een opmerking: op het moment dat je gaat kijken naar de opgenomen buffer in plaats van direct naar de uitzending, kan het zijn dat de audioweergave van de twee door elkaar gaan lopen. Dit is een enigzins curieus probleem, maar kan te maken hebben met de manier waarop de audio-uitgang van de All-In-Wonder was aangesloten op de geluidskaart. Hoe dan ook is het eenvoudig op te lossen door het audiokanaal van de TV applicatie tijdelijk te dempen.