Opnemen in de praktijk 2 - Time Lapse en Motion Triggered opnames
De All-In-Wonder heeft naast de genoemde opties voor opname nog twee opnamevarianten die we de lezer niet willen onthouden. De eerste heet Time Lapse recording en biedt de mogelijkheid om opnames te maken bij een zelf gedefinieerde tijdsinterval. Zo kan bijvoorbeeld ingesteld worden dat er vier beelden per minuut worden vastgelegd. Wanneer een camera wordt aangesloten op de composiet of s-video ingang, kan op deze manier bijvoorbeeld een eenvoudig surveillance systeem worden opgezet. In combinatie met een tweede opnamevariant kan zelfs een nog geavanceerdere optie worden toegevoegd:
Met Motion Triggered recording kan ingesteld worden dat alleen wordt opgenomen indien iets aan het beeld veranderd. Hierbij kan ook nog eens worden gespecificeerd of dit een bepaald deel van het beeld moet zijn, een gebied dat ieder gewenst formaat kan hebben. Op deze manier kan met bijvoorbeeld een webcam een kamer of een object in de gaten gehouden worden. Op het moment dat een verandering in het beeld optreedt (als iemand de kamer inloopt), begint automatisch een opname. Zoals te zien is op de afbeelding, kan deze optie worden gecombineerd met Time Lapse recording, maar ook opname in full motion video is mogelijk.
Bij Motion triggered opname kan de gevoeligheid ingesteld worden: kleinere bewegingen blijven zo desgewenst "buiten beschouwing".
Om te voorkomen dat de opname gestart wordt door ruis die inherent is aan het videosignaal, is er zelfs een aparte calibratie optie voor handen. Na calibratie houdt de software rekening met eventuele ruis en negeert deze.