RGB keyboard software: de zachte kant van blitse bordjes

Inhoudsopgave
  1. 1. Inleiding
  2. 2. Corsair 
  3. 3. Logitech
  4. 4. Razer
  5. 5. Roccat 
  6. 6. SteelSeries 
  7. 7. ASUS 
  8. 8. Cooler Master 
  9. 9. Sharkoon 
  10. 10. Conclusie

Cooler Master 

Bij Cooler Master gingen we aan de slag met de Masterkeys Pro L software versie 0.051. Net als de vormgeving van het bijbehorende toetsenbord oogt deze software zeer basaal. Helaas is de tekst niet geheel foutloos. Verder valt het op dat de software niet helemaal lekker schaalt, wat in dit geval vooral bij het gebruik van een lage resolutie storend zal zijn. Met dit softwarepakket is het alleen mogelijk om de verlichtingsopties aan te passen. Macro’s kunnen alleen hardwarematig, oftewel via het toetsenbord zelf, worden aangemaakt. De software biedt hier geen mogelijkheden voor. Ook andere functionaliteit ontbreekt.

Wat de verlichtingsopties betreft kan je vier verschillende profielen instellen, die via het Library tabblad ook geïmporteerd en geëxporteerd kunnen worden. Er zijn elf voorgeprogrammeerde effecten aanwezig, waarbij er bij sommige effecten nog een paar extra keuzemogelijkheden zijn. Ook is het mogelijk om zelf een statisch effect of een effect met meerdere lagen aan te maken, al werkt dit niet heel intuïtief.

Bij de standaardeffecten zitten echter wel een paar leuke opties die zeker het vermelden waard zijn. Zo is het mogelijk om Snake te spelen, of kun je de verlichting gebruiken om de CPU-load of audio-output weer te geven. Ook voorziet de software in een mooie en gedeeltelijk dynamische previewafbeelding, al geldt dat dus niet voor alle verlichtingseffecten. Ook Cooler Master maakt gebruik van een open platform. De SDK is te downloaden op de website van de fabrikant. Op die website zijn ook verschillende verlichtingsprofielen van gebruikers beschikbaar, die je zonder verdere registratie kunt downloaden.

Advertentie
0